Dutch English German

Skigebied

Skiën, bergen en & thermen om bij weg te dromen

Het Gasteiner skigebied is zeer uitgestrekt en komt in het hoge alpine Sportgastein bijna

tot aan de 3.000-metergrens. Dat garandeert verregaande sneeuwzekerheid tot begin mei.
De wereldberoemde Gasteiner Thermen en de unieke Gasteiner Heilstollen zorgen daarentegen voor wellness- en thermenplezier op het hoogste
niveau. De perfecte gelegenheid om na een heerlijk dagje skiën verzorgd te ontspannen en bij te komen.


Bad Gastein (1003 meter)
Bad Gastein is het grootste dorp in het skigebied Garsteinertal en staat bekend als kuuroord dat op een steile rots is gebouwd. Het is een mondain dorp en het geeft een soort gevoel van exclusiviteit aan de wintersporter.
"Mondain, statig en op een rots gebouwd"
Na het skiën, kan er volop gefeest worden tijdens de après-ski die in Badgastein op uitbundige wijze gevierd wordt. De après-ski kan hier soms al vroeg in de middag aanvangen en voor de echte volhouders die optimaal van hun vakantie willen genieten kan het doorgaan tot in de ochtend.


Gastein
Het skigebied Gasteinertal behoort tot de top vijf van grootste skigebieden in Oostenrijk, met 200 kilometer aan pistes en 47 skiliften. Het skigebied is verdeeld in 4 skigebieden die niet allemaal op elkaar aansluiten. Er zal dus gebruik gemaakt moeten worden van de skibus (met skipas gratis) of eigen vervoer als men door het hele gebied wil skiën.
"Een van de grootste skigebieden met veel zwarte pistes"
Met recht kan gezegd worden dat dit skigebied voor iedereen is. Zowel de beginners als de gevorderden kunnen hier prima uit de voeten. Ook de echt goed geoefende skiër kan zich helemaal laten gaan tijdens de afdalingen met een hoge moeilijkheidsgraad.

 

Ontspannen in een thermaal bad

Om weer bij te komen van de après-ski is het aan te raden om de volgende dag na het skiën het vermoeide lijf rust te gunnen in een van de thermale baden. Er zijn diverse kuurbaden, zodat er altijd wel één in de nabije omgeving te vinden is.

 

Ski Amadé skipas

Het is mogelijk om voor elk deel van het skigebied een dagkaart te kopen. Een skipas voor het hele skigebied heet de Ski Amadé skipas. Hiermee kun je in het hele Gasteinertal skiën + in het hele Amadé skigebied. In totaal 860 km pistes. Ideaal voor de skiërs die het hele skigebied willen verkennen.

 

Bad Gastein / Bad HofGastein: Stubnerkogel - Angertal - Schlossalm

Dit is het grootste aaneengesloten gebied van het Gasteinertal. Hoogste punt 2300m. Het is vanaf begin december tot halverwege april iedere dag geopend. Hier vindt je verschillende skischolen en je kunt met ieder skiniveau direct terecht.

 

SportGastein: Kreuzkogel

De Kreuzkogel is met 2686m het hoogste punt van het skigebied. Het is sneeuwzeker en bij voldoende sneeuw geopend van half november tot begin mei. Voor de liefhebbers is er aan de noordzijde van de Kreuzkogel een afdaling van acht kilometer lang met een hoogteverschil van maar liefst 1500 meter.

 

Bad Gastein: Graukogel

Vanuit Bad Gastein gaan 2 stoeltjesliften naar de top van de Graukogel (2492m). Omdat de pistes aan de zuidkant liggen gaat dit gebied pas vlak voor de kerst open. De Graukogel is geliefd bij de inwoners van Gastein. Het is er rustig en bied vele uitdagingen.

 

Angertal:

Het Angertal is het meest centraal in het gebied en uitermate geschikt voor beginners en kinderen. Er is een zeer grote oefenweide met diverse lopende banden en een kinderpark van 8000m2. Het gebied is nog meer geoptimaliseerd door een nieuwe gondel die je direct van het Angertal naar de top van de Stubnerkogel brengt.

 

DorfGastein: DorfGastein - Großarltal

DorfGastein is het vierde skigebied met een top van 2027m. Dit gezinsvriendelijke gebied heeft een aantal prijzen gewonnen. Het heeft prachtige Almhutten en is een skigebied waar iedere dag wel weer een nieuwe uitdaging te vinden is.

 

Langlaufen

Gastein heeft ongeveer 90km aan geprepareerde langlaufloipen. De loipe in Böckstein is 's avonds verlicht. Een zeer aantrekkelijke en sneeuwzekere loipe vindt u in SportGastein op een hoogte van 1600 meter boven zeeniveau.

Dorpen van skigebied Gastein Bad Gastein Bad Hofgastein Dorfgastein Sportgastein.